Saját fotórendelés feltöltése

Az OnlineFoto segítségével nem csak az Interneten feltöltő vásárlóink rendeléseit tudja kezelni.
A személyesen az üzletébe behozott adathordozóról is feltöltheti képeit, így Önnek nincs szüksége arra, hogy bevigye, vagy postán feladja a labornak a képfájlokat!

TIPP! TIPP!

Első lépésként javasuljuk, hogy számítógépén, ahol az Internetet is használja, hozzon létre egy mappát, ahol rendeléseit fogja nyilvántartani. Ezen belül minden egyes rendelésnek egy külön almappát.
A mappa neve lehetőleg az a tasakszám legyen, amelybe a rendelést felvette. Ebbe az almappába másolja fel a Vásárló által behozott képeket. Javasoljuk, hogy itt is valamilyen rendszer szerint, akár további almappák létrehozásával rendszerezze a képeket, például a rendelt nagyítás és mennyiség szerint:

Javaslat mappa struktúra kialakítására

A fenti ábrán két rendelés látható 534879 és 534880-as tasakszámmal.
Például az 534880-as rendelésben az összes olyan kép, amelyből 3 darabot kértek 10x15-ös méretben fit eljárással, a 10x15-fit-3 mappába kerülnek. Amelyekből csak 1 darabot, az a 10x15-fit-1 mappába.

A feltöltés indításához lépjen be adminisztrációs felületére, majd klikkeljen bal oldalt a Képfeltöltés menüpontra.

A megjelenő oldalon megadhatja a megrendelő nevét, valamint azt a tasakszámot, amit éppen feltölt. Ezeket a mezőket nem kötelező kitöltenie, de ha megadja az adatokat, az elkészült képek mellé kapott adatlapon szerepelni fognak, így könnyedén azonosítani tudja majd a rendelést.

Önnek három különböző felület áll rendelkezésére képeinek feltöltésére:
A JavaScript varázslót azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik engedélyezték böngészőjükben a JavaScript használatát és jártasak a bonyolultabb tartalmú felületek kezelésében.
Amennyiben tiltotta böngészójében a JavaScript használatát, kérjük, haszálja a HTML feltöltőt, melyet kezdő felhasználók számára is ajánlunk.
Mindkét program JPG képek rendelésére alkalmas, továbbá fel lehet tölteni több képet RAR vagy ZIP formátumú tömörített fájlba csomagolva. Ilyenkor a feltöltést követően rendszerünk kitömöríti és ellenőrzi a képeket, így Ön a rendelés lezárása előtt megtekintheti, hogy képei megfelelően megérkeztek-e hozzánk.
Nagyobb mennyiségű kép rendelése esetén az FTP varázsló használatát javasoljuk. Segítségével egy ideiglenes FTP hozzáférést igényelhet tőlünk. A program használatához Internet Explorer böngészőre vagy egy külső FTP kliens programra is szüksége lesz!

Támogatott böngészők: Internet Explorer 6.0+, Mozilla Firefox 1.0+, Netscape Navigator 7.2+, Netscape Browser 8.0.2+.

További információk:

» Adatmódosítás
» Saját árlista készítése
» Beérkezett rendelések